Uutuuskeksintö ilmoittaa sieppauksen uhrin sijainnin Facebookiin

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset voivat ilmoittaa sijaintinsa helposti sovellusten avulla esimerkiksi Facebookiin tai Foursquareen. Samaa teknologiaa käytetään uudessa rannekkeessa, joka ilmoittaa kantajansa sijainnin automaattisesti sosiaaliseen mediaan, mikäli hän joutuu siepatuksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Sieppausranneke on kehitetty erityisesti kriisialueella työskenteleville avustus- ja vapaaehtoistyöntekijöille. Ranneke informoi mahdollisista hyökkäyksistä ja sieppauksista satelliitin avulla.

Rannekkeet kantavat nimeä Natalia Project, ja ne ovat Civil Rights Defenders -kampanjan kehittämiä. Rannekkeet on nimetty vuonna 2009 tapetun, venäläisen ihmisoikeuspuolustaja Natalia Estemirovan mukaan.

Vaaran uhatessa ranneke lähettää hätäviestin, ja siinä olevan GPS-paikantimen avulla pystytään toteamaan kantajan sijainti sekunneissa. Säänkestävät rannekkeet otetaan tällä viikolla käyttöön maailman riskialueilla.