Margaret Thatcherin kuolema hämmensi nettikäyttäjät: ”Cher on kuollut?”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi Iso-Britannian lähihistorian tunnetuimmista poliitikoista, Margaret Thatcher, kuoli maanantaina 8. huhtikuuta. Vuosina 1979 – 1990 maan pääministerinä toiminut Thatcher oli mielipiteitä jakanut hahmo, jonka kuolema noteerattiin laajasti myös saarivaltion ulkopuolella.

Uutinen Margaret Thatcherin kuolemasta levisi tietenkin nopeasti myös sosiaalisessa mediassa. Osa Twitter-yhteisöpalvelun käyttäjistä käytti tapahtumasta twiitatessaan tunnistetta #nowthatchersdead, eli ”Nyt Thatcher on kuollut”.

Tunniste kuitenkin hämäsi useita sivuston käyttäjiä. Osa heistä luuli tunnisteen tarkoittavan ”Now that Cher’s dead”, eli ”nyt kun Cher on kuollut”. Lukuisat Twitter-käyttäjä luulivat näin ollen 66-vuotiaan poptähti Cherin menehtyneen ja he osoittivat murhettaan ”poismennyttä” artistia kohtaan. Lopulta esimerkiksi koomikko Ricky Gervais yritti korjata ihmisten erehdystä.

Cher ei ollut ainoa julkkis, jonka Twitter-käyttäjät luulivat kuolleen epäselvän tunnisteen vuoksi. Osa twiittaajista puolestaan luuli tunnisteen tarkoittavan ”Nyt, kun T. Hatcher on kuollut”, ja luulivat Täydelliset Naiset -sarjasta tutun Teri Hatcherin menehtyneen.