Menikö jo överiksi? Yritys kidnappaa ja pahoinpitelee asiakkaita rahasta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Nykyään on olemassa lukuisia yrityksiä, jotka tarjoavat erilaisia arkielämästä irrottavia kokemuksia ainakin niille, joilla on ylimääräistä rahaa kukkaronsa pohjalla. Jos kuitenkin esimerkiksi benjihypyt ja laskuvarjohyppy tuntuvat jo tylsiltä kokemuksilta, on tarjolla myös astetta rajumpia elämyksiä.

Extreme Kidnapping -yritys tarjoaa sitä, mitä nimestäkin voi jo päätellä. Asiakkaat pääsevät nimittäin kokemaan, miltä kidnapatuksi tuleminen tuntuu. Yrityksen taustalla oleva Adam Thick kertoo palvelun olevan suunnattu extreme-lajien harrastajille, jotka ovat kyllästyneitä tarjolla oleviin tavanomaisempiin elämyksiin.

Toimittaja Drew Magary kokeili 1.500 dollarin, eli noin 1.160 euron, arvoista palvelua ja kirjoitti kokemuksistaan GQ-lehteen. Magary vietiin aseilla uhaten kellariin, jossa hänet sidottiin ilmastointiteipillä tuntikausiksi kiinni tuoliin. Miestä pahoinpideltiin fyysisesti esimerkiksi kylmällä vedellä ja tainnutusaseella. Asiakkaat saavat kokemuksesta muistokseen videotallenteen.

– Jos et tunne tulleesi kidnapatuksi ja henkesi olevan vaarassa, emme tee työtämme oikein, Adam Thick kuvailee.

Kidnappauskokemuksen hankkimisen voisi kuvitella olevan länsimaiselle kansalaiselle melko helppoa esimerkiksi vierailemalla maissa, joissa köyhät olosuhteet ja terrorismi ovat yleistä. Todellisista kidnappausolosuhteista Extreme Kidnappingin kuitenkin erottaa se, että asiakkaalla on myös mahdollisuus pysäyttää tilanne etukäteen sovitun turvasanan avulla.