Facebookin uutuus nosti osakekurssia – käyttäjien tunteet ristiriitaisia

Digi · Terhi Piiroinen

Olemme uutisoineet useasti älypuhelimiin asennettavasta Home-nimeä kantavasta sovelluksesta, joka muuttaa Android-laitteen Facebook-puhelimeksi. Sovellus ilmestyi tällä viikolla, joten ensimmäiset käyttäjät ovat jo päässeet testaamaan uutta Facebook-sovellusta.

Home muuttaa älylaitteen kokonaan Facebookin tyyliseksi puhelimeksi aina aloitusnäyttöä myöden. Sovelluksen markkinoidaan lisäävän ystävien yhteydenpitoa entisestään.

– Voi, tämä on todella kiva sovellus. Se kokoaa kaikki puhelimeni ohjelmat yhteen, hihkaisee sovelluksesta innostunut newyorkilainen Maria Farfan AssociatedPress-uutistoimistolle puhelimen näyttöään esitellen.

Kerroimme jo viime viikolla, että vaikka asiantuntijat kehuvat sovellusta kekseliääksi, pelkäävät he sen tuovan ihmisten puhelimiin lisää mainoksia. Kun kaikki toiminnot tehdään yhden sovelluksen kautta, voivat sovelluksen omistajat kerätä käyttäjistä suuria määriä tietoja esimerkiksi markkinointia varten.

Newyorkilainen Michael Matthews pitää sovellusta sopivana vain sosiaalisesta mediasta riippuvaisille henkilöille. Uusi sovellus käänsi Facebookin osakkeet nousuun maaliskuun loppupuolen romahduksen jäljiltä. Home on saatavilla vain Android-puhelimiin. Apple ei ole vielä kommentoinut Facebookin uutta sovellusta, eikä sitä ole ainakaan toistaiseksi saatavilla iOS-laitteisiin. Home-niminen Facebook-sovellus julkaistiin perjantaina.