Hämmentävä ilmiö leviää kouluissa – nähdäänkö pian Suomessa?

Nettivideot Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huonosti käyttäytyvät oppilaat saatetaan poistaa luokasta käytävään katumaan tekojaan ja antamaan muille oppilaille opiskelurauhan. Käytävällä on kuitenkin vaikea keksiä tekemistä – vai onko sittenkään?

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Missourin Springfieldin lukiossa harrastetaan nimittäin omintakeista käytäväuintia, joka suosio on kasvanut nopeasti. Yhdysvaltalaisen Jordan McGeen internetiin julkaisemassa videossa nähdään, miten käytäväuintia käytännössä toteutetaan. Uintiin ei tarvita ollenkaan vettä, vaan pelkästään vastakkain olevat käytävän seinät.

Uinti alkaa yksinkertaisesti siitä, kun ihminen menee makaamaan lattialle jalat käytävän seinää vasten. Seinästä ihminen pompauttaa itsensä liikkeelle ja kimpoaa vastapäisestä seinästä taas takaisin lähtöpaikalle. Tätä jatketaan niin kauan, kunnes pää on käytäväuinnista sekaisin. Ainakin koulun siivoojat kiittävät varmasti käytäväuimareita lattioiden puhtaanapidosta.