Jim Morrison vuonna 1969: ”Lihavuudessa ei ole mitään vikaa!”

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Doors -yhtyeen keulahahmona tunnetuksi tullut taiteilija Jim Morrison kuoli monen menestyneen musiikkitähden tavoin 27-vuotiaana. Nyt verkossa on julkaistu vuonna 1969 nauhoitettu haastattelu, jossa Morrison kertoo esimerkiksi suhteestaan lihavuuteen.

– Mitä vikaa on olla lihava? Sen tahtoisin tietää… On kamalaa olla laiha ja hento, koska silloin, tiedäthän, voi kaatua vaikka vain kovan tuulen voimasta, Jim Morrison juttelee häntä haastatelleelle Howard Smithille.

Jim Morrison paljastaa rakastavansa syömistä ja ruokaa. Hän kertoo Blank on Blank -projektin re-masteroiman ääninauhan mukaan syöneensä jokaisen aterian kouluaikoinaan. Omien sanojensa mukaan mies lihoi, mutta ei nähnyt siinä mitään vikaa: ”Tunsin oloni isoksi nisäkkääksi ja pedoksi”, mies innostuu.

Perunamuussi oli Morrisonin lempiruokaa. Vaiherikkaan elämän elänyt muusikko kuoli sydänkohtaukseen vuonna 1971 Pariisissa hämärissä olosuhteissa. Lukuisat menestyneet musiikkitähdet, kuten Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse ja Janis Joplin, kuolivat myös 27-vuoden iässä.