Upea keksintö: Mies kirjoittaa sähkökitaraa soittamalla – näin se onnistuu

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toimistossa kuuluu usein pelkkä tietokoneen näppäimistön naputtelu. Toimistorotat voisivat kuitenkin piristää työpäiviään kunnon kitarariffeillä, mikäli työtoverit sen vain sallisivat. Nyt yhdysvaltalainen David Neevel on kehittänyt kitaran, jota soittamalla voi kirjoittaa ja lähettää sähköposteja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Oregonin Portlandista kotoisin oleva mies esittelee videollaan kitaran, joka on yhdistetty tietokoneen näppäimistöön. Daily Mailin mukaan jokaiselle nuotille on ohjelmoitu oma kirjaimensa, ja niitä soittamalla kitara kirjoittaa tekstiä tietokoneelle erillisen syntetisaattorin avulla.

Miehen mukaan hän pystyy kitaraa soittamalla sekä kirjoittamaan sähköposteja että harjoitelemaan musisointia. Vaikkakaan miehen soitto ei kuulosta sanaparsia kirjottaessa kovin kaksiselta, on hänen keksinnössään potentiaalia uudenlaiseen kirjoitustapaan.