Näin tanssitaan dubstepia! Huikea YouTube-video leviää netissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi elektronisen tanssimusiikin tyylilajeista on dubstep, joka kuulostaa monien korvaan lähinnä vialliselta CD-soittimelta. Kuinka flunssaiselta robottimieheltä kuulostavaa musiikkia sitten tanssitaan? Tanssivideoitaan YouTubeen julkaiseva WHZGUD2 näyttää mallia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Valkoisesta autosta kadulle tanssimaan nouseva sinilippispäinen nuori mies tanssii dubstepia hienojen, bassorytmiin tarttuvien liikkeiden kera. Hidastempoisen musiikin tahdissa taittuvat niin robottimainen katutanssi kuin moonwalkimaiset pyörähdykset.

Dubstepin kerrotaan syntyneen Etelä-Lontoossa 1990-luvun loppupuolella, mutta musiikkityyli nousi kansan suosikiksi lähinnä The Wire -musiikkilehden ja verkkolehti Pitchforkin tyyliä koskevien artikkeleiden kautta 2000-luvun puolivälissä. Nykyisin dubstep on yksi suosituin musiikkigenre.