Ei enää seksiä sukulaisten kanssa – kännykkäsovellus varoittaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimiin on muutaman vuoden aikana runsaasti uusia sovelluksia, jotka helpottavat ihmisten jokapäiväisen elämän eri osa-alueita. Nyt islantilaisille on kehitelty näppärä apuväline, jonka avulla he voivat välttyä noloilta tilanteilta potentiaalisten seksikumppaniensa kanssa.

Islanti on sijaintinsa ja pienen kokonsa vuoksi eristäytynyt valtio, jonka 300.000 asukkaasta monet ovat jollain tavalla sukua toisilleen. News of Iceland -lehden mukaan tämä voi olla ongelmallista parinmuodostuksen suhteen, sillä Islannin asukkaiden on vaikeaa arvioida, kuinka läheistä sukua seurustelukumppani saattaa olla.

islendigabok18042013

Paikallisten onneksi kolmen ohjeilmoijan tiimi on nyt kehitellyt ÍslendigaApp-sovelluksen, joka käyttää apunaan sukututkimuspalvelu Islendigabokin tietokantaa. Sovelluksessa on eräs helppokäyttöinen ja tärkeä ominaisuus. Pontentiaaliset kumppanit voivat liittää puhelimensa yhteen, ja he kuulevat hälytysäänen mikäli he ovat liian läheistä sukua.

Islantilaiset ovat ottaneet IslendigaApp-sovelluksen ilolla vastaan. Asiakkaiden Google-kaupassa sovellukselle antamien pisteiden keskiarvo on tällä hetkellä 4.5/5.