Teräsmies palaa valkonkankaalle – katso kesän suurelokuvan traileri

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teräsmies, eli Superman, on yksi maailman ensimmäisistä ja tunnetuimmista supersankarihahmoista. Jerry Siegelin ja Joe Shusterin vuonna 1932 luoma hahmo on sarjakuvien lisäksi tuttu jo useista elokuvista. Nyt Teräsmies tekee paluun valkokankaalle.

Suomen ensi-iltansa 26. kesäkuuta saava Man of Steel -elokuva kertoo Teräsmiehen syntytarinan kuolevalta Krypton-planeetalta maahan lähetystä vauvasta aina yli-inhimillisillä voimilla varustetuksi nuoreksi mieheksi, joka etsii paikkaansa maailmassa. Teräsmies joutuu toisitoimiin, kun maata uhkaavat hänen kotiplaneetaltaan peräisin olevat voimat.

Teräsmiestä näyttelevän Henry Cavillin lisäksi Man of Steelissä nähdään liuta nimekkäitä tähtiä, kuten Kevin Costner ja Russell Crowe, Amy Adams ja Michael Shannon. Elokuvan ohjaa Zack Snyder, jonka aikaisempaa käsialaa ovat muun muassa 300 ja Watchmen. Tuottajana toimii puolestaan Yön Ritari -elokuvista tuttu Christopher Nolan.