Deittiguru paljastaa: Tällaisia pikadeittailijoita suomalaiset ovat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen deittikulttuuri on viime vuosien aikana muuntunut yhä kansainvälisempään suuntaan. Nyt kotimaahan ovat rantautuneet myös niin sanotut pikadeitit, joita toistaiseksi ainoana järjestää Deittisirkus-yritys.

Stara kävi paikan päällä katsastamassa pikadeittien toimivuuden. Otimme myös yhteyttä palvelun perustajaan deittiguru Anna Uusiheimalaan ja tiedustelimme naiselta, millaisia treffailijoita suomalaiset todellisuudessa ovat.

– Täytyy sanoa, että yllättävän rentoja. Olen huomannut miten hyvin tämä homma käy suomalaiseen kulttuuriin. Se on jokseenkin vähän ohjattua. Kerrotaan, että vaihdetaan pöytää ja tulee uusi ihminen. Sitten kuitenkin tapaaminen ja keskustelu käy luontevasti, kertoi Anna Staralle.

– Ehkä tässä kaivataan sellaista pikkujeesiä, että järjestetään tapahtuma ja tuodaan oikeat ihmiset paikalle. Samaan tilaan, samaan aikaan ja samalla ajatuksella. Deittisirkuksen tapahtumiin on osallistunut yleensä mukavia, hauskoja ihmisiä. Se tilaisuus on itsessään jo sellainen, että sinne tulee tietyntyyppisiä, avoimin mielin olevia sinkkuja.

– En oikein osaa sanoa kävijöille mitään perusluonnetta. Kaikkia ammatteja on ollut tosi hyvin edustettuina. Suurin osa on ulospäinsuuntautuneita, kun uskaltavat tulla tällaiseen tilaisuuteen. Sitten voi olla myös ujoja, jotka näkevät tässä hyvän tavan tavata järjestetysti. Kahden tyyppistä edustusta siinä mielessä.

– Ryhmät voivat olla erilaisia. On itsellekin yllätys millaisia persoonia sieltä deittinimien, perustietojen ja ammattien takaa paikalle tulee. Sekin aina vaihtelee. Viimeisimmässä Tampereen ryhmässä oli kiva huomata, että kaikki saivat kontakteja. Naiset olivat laittaneet useampien miesten nimiä papereihin, se oli positiivista.

Uusiheimalan mukaan naiset ovat jossain määrin valikoivampia seuransa suhteen. Miehet taas saattavat ujostella deittipalvelun käyttämistä seuran haussa. Käyttäjäkokemukset puhuvat kuitenkin puolestaan.

– Tampereellakin mieshenkilöt tulivat sanomaan, että tällaista tapahtumaa on odotettu kaupunkiin. Selkeästi lisää vaihtoehtoja kaivataan nettipalveluiden ja sen tyyppisten juttujen rinnalle.

Deittisirkus on viime vuoden marraskuussa perustettu pikatreffipalveluita tuottava yritys. Speed dating -tapahtumia on toistaiseksi tarjolla kolmella paikkakunnalla. Toukokuun aikana tapahtumia on järjestetään Helsingissä, Tampereella ja ensimmäistä kertaa myös Turussa.