Vapise Ronaldo! Huikea jalkapallotaituri videolle – tekisitkö perässä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Freestyle-jalkapallo, eli jalkapallon pomputtelu, on hyvää koordinaatiokykyä vaativa laji, jossa palloa pidetään ilmassa ilman käsiä. Nyt Youtubessa on julkaistu video, jossa Murilo Pitol niminen nuori mies näyttää esimerkkiä miten lajia oikein harrastetaan.

Näin kevään tullen alkaa myös jalkapalloharrastus elää kuumempana, kun Suomen kentät ja pihat täyttyvät pallopelaajista. Yksi jalkapallon alalaji on pallolla pomputteleminen, jonka tiimoilta on myös järjestetty maailmanmestaruuskilpailuja. Pallon ilmassa pitämisen maailmanennätystä pitää Wikipedian mukaan hallussa ukrainalainen Nikolai Kutsenko, joka vuonna 1995 piti palloa ilmassa 24 ja puoli tuntia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Brasilialainen Murilo Pitol harjoittelee videollaan Red Bullin järjestämää vuoden 2013 Street Style -kilpailua varten. Miehen pallonhallinta on huikeaa katseltavaa, vaikkakin videon kommentoijat tahtovat erottaa lajin varsinaisesta jalkapallosta. Vaikka Murilon uskomattomista taidoista ei välttämättä ole hyötyä varsinaisessa pallopelissä, on hänen pomputtelunsa viihdyttävää katseltavaa.