Näin Kiinassa: Silmämunat puhdistetaan veitsellä!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monet ihmiset mieltävät silmät herkiksi paikoiksi. Joskus silmään voi mennä roska, jota on vaikeampi saada omin neuvoin pois. Taannoin kerroimme eräästä naisesta, joka huuhteli silmämuniaan omalla virtsalla.

Kiinassa on ollut pitkään yllä perinne, jossa silmämunia puhdistetaan vieläkin radikaalimmin – veitsen avulla. 53-vuotias Liu Deyan on vanhan perinteen taitaja. Miehellä on erityinen tekniikka, jolla hän pystyy puhdistamaan asiakkaansa silmän teräaseella.

Deyan on pitänyt omaa vastaanottoa seitsemän vuoden ajan Chengdussa. Puhdistus sujuu häneltä nopeasti, siihen menee noin viitisen minuuttia. Mies vetää asiakkaan silmäluomen auki ja raaputtaa sen alueen puhtaaksi. Lääkäreiden mielestä kyseinen perinne kuuluisi hylätä sen aiheuttaman infektioriskin takia, uutisoi Chengdu Business Daily -lehti.