Hittibändi riidoissa – oikeusjuttu yhtyeen nimestä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen Boston-rockyhtye lukeutuu 1970 ja 1980 -lukujen suosituimpiin rockyhtyeisiin. Muun muassa More Than a Feeling ja Peace of Mind hiteistään tunnettu yhtye on nyt riitojen keskellä. Erimielisyydet ovat ajaneet muusikot jopa oikeusjuttuun asti.

Bostonin perustaja Tom Scholz on nimittäin haastanut yhtyeen entisen kitaristin Barry Goudreaun oikeuteen. Scholzin mukaan ex-kitaristi käyttää yhtyeen nimeä mainostaakseen omaa soolouraansa. TMZ-viihdesivuston mukaan perustajajäsen aikookin yrittää oikeusteitse saada Goudreaun ruotuun.

Yhtyeen vuonna 1979 jättänyt kitaristi sai lähtiessään tuntuvan erorahan. Sivuston mukaan summaan kuului myös 20 prosentin osuudet yhtyeen kahden ensimmäisen albumin rojalteista. Tuoreen oikeusjutun mukaan Goudreau lupautui 1970-luvulla jättämään yhtyeen nimen rauhaan. Scholz väittää nyt kuitenkin kitaristin käyttävän nimeä sekä esittävän yhtyeen kappaleita keikoillaan.