Mitä saat, kun tilaat Tampereella Niemisen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa suomalaisissa kaupungeissa on myynnissä paikallisia herkkuja, joiden nimet eivät välttämättä avaudu muiden kaupunkien asukkaille. Esimerkiksi Lappeenrannan Vety ja Atomi sekä Tampereen Pärämäts ovat jo klassikoita.

Mansessa myydään myös hieman vähemmän tunnettua herkkua, jota löytyy ainakin Laukontorilta, eli paikallisittain Alarannasta. Kyseessä on Nieminen, joka ei kuitenkaan liity mitenkään jääkiekkoon. Stara selvitti Niemisen alkuperän.

– Se sai alkunsa siitä, kun vuosia sitten eräs vanha herra Nieminen oli vakioasiakkaana ja totesi, ettei mahdu enää toimistoonsa, jos syö joka päivä ison munkin. Sitten saatiin idea tehdä vähän pienempiä munkkeja ja ne nimettiin Niemiseksi, Laukontorin Munkkikahvilan yrittäjä Emma Hamara kertoi.

20130422-151805.jpg

20130422-151824.jpg