Will.i.am myönsi biisivarkauden – typerys ajatteli ettei kukaan huomaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain kuinka The Black Eyed Peas -tähti Will.i.am jäi nolosti kiinni törkeästä biisivarkaudesta. Mies on nyt kommentoinut asiaa KIIS FM -radiokanavalle ja myönsi, että hän on kuullut alkuperäisen kappaleen aiemminkin.

Will.i.amin kappale Let’s Go julkaistiin YouTubessa viime viikolla. Hyvin nopeasti huomattiin, että se oli ilmiselvä kopioitu Arty & Mat Zon aikaisemmasta kappaleesta Rebound. Venäläinen Arty twiittasi löydöksen jälkeen, että Will.i.amin taustahenkilöt eivät ole ottaneet häneen yhteyttä tai varmistaneet kappaleeseen liittyviä käyttöoikeuksia.

Will.i.am on nyt paljastanut kirjoittavansa Let’s Go -kappaleen alunperinkin Reboundiin sopivaksi jo viime vuoden puolella. Arty ei kuitenkaan lämmennyt yhteistyöhön, joten jenkkiartisti päätti tehdä kappaleen yksin, sillä hän ajatteli, että ”ei kukaan kuitenkaan huomaisi hänen käyttäneen kappaletta.” Molemmat osapuolet toivovat pääsevänsä sopimukseen asiasta.

Kyseinen kappale on Will.i.amin Willpower-albumin viides singlelohkaisu, jonka vierailevana vokalistina kuullaan Chris Brown. Kohu biisivarkaudesta saavutti myös Brownin, joka kommentoi tilannetta heti Twitterissä ja kertoi olevansa kappaleessa vain vierailijana. Alkuperäisen kappaleen julkaisseen Anjunabeats-yhtiön johtaja Jono Grant on vahvistanut, että lupaa kappaleen käyttämiseen ei ole annettu.