Upea video: Puutyöpaja vailla vertaa – osaisitko tehdä perässä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perinteiset käsityötaidot nousevat näin teknologian aikakaudella arvoon arvaamattomaan. Kuinka moni oikeasti osaa virkata filminauhasta villapuseroita tai rakentaa vanhoista kengistä kirjahyllyn, kuten suomalaisten suosikkisarjoissa tehdään?

Verkossa on nyt julkaistu video, jossa näytetään miten kahdesta eri puusta valmistettu kulho syntyy. Video peittoaa suomalaiset askartelupaskarteluohjelmat mennen tullen, sillä tuloksena syntyy todellinen mestariteos.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kulhon valmistaminen on hauskaa katseltavaa, ja se on toteutettu stop motion -animaatiotekniikalla. Kahdeksanminuuttinen video on varmasti vaatinut tekijältään sinnikkyyttä ja aikaa, mutta lopputulos on eittämättä kaiken vaivan arvoinen.

Pähkinä- ja vaahterapuusta valmistettu kulho on kaunis, ja se syntyy perin näppärän näköisesti. Puuseppä ei itse esiinny videolla, vaan kulhon tekemisen pääosassa ovat puumateriaalien lisäksi ikään kuin oman sielunmaisemansa omaavat verstastyökalut ja -koneet.