Tänään tv:ssä: Supersuosittu sci-fi -klassikko

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä iltana televisiossa nähdään mielenkiintoisia elokuvia, joista kiinnostavin lienee vuonna 1999 ensi-iltansa saanut sci-fi -klassikko Matrix, jonka pääosissa nähdään muun muassa Keanu Reeves ja Laurence Fishburne. Elokuva nähdään Subilla kello 21.00 alkaen.

Matrix oli vuonna 2000 ehdolla neljässä Oscar-kategoriassa, joissa kaikissa se vei voiton. Tämä siitä huolimatta, että samoissa kategorioissa vastassa oli muun muassa Star Wars Episode I. Elokuvasta muodostui nopeasti jättimenestys, joka on tuottanut tähän mennessä noin 460 miljoonaa dollaria. Sittemmin elokuva sai myös kaksi jatko-osaa sekä lisäksi myös muun muassa konsolipelin, sarjakuvan ja lyhytelokuvan.

Kerroimme viime kuussa, että Matrix-elokuvan tekijät Andy ja Lana ”Larry” Wachowski haastettiin oikeuteen, koska Thomas Althouse väittää parivaljakon varastaneen häneltä ideoita The Matrix -elokuvan jatko-osiin. Mies vaatii oikeudessa Wachowskeilta ja tuotantoyhtiöltä 300 miljoonan dollarin korvauksia ja osaa Matrix-elokuvien keräämistä lipputuloista.