USA:n armeijalla pelottavan ihmismäinen testirobotti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaasunaamariin ja haalariin pukeutunut robotti näyttää erehdyttävä aidolta ihmiseltä. Kyseessä on Boston Dynamicsin kehittämä PETMAN, jonka tarkoituksena on testata Yhdysvaltojen armeijan vaatteita sekä varusteita kemiallisia uhkia ja vaaratilanteita varten.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

PETMAN on erittäin realistisen näköinen robotti, sillä se kyykistyy, juoksee ja kävelee kuten ihminen. Robotti simuloi ihmisen liikkeitä saadakseen kerättyä mahdollisimman aidonoloista tutkimusmateriaalia. Robotin päällä oleva haalari on kehitetty erityisesti kemiallista sodankäyntiä varten.

Robotti säätää myös lämpötilaansa ja puvun alla olevaa kosteutta, jotta testien olosuhteet olisivat mahdollisimman todellisia. Robotin kehittänyt Boston Dynamics on ennen PETMANIA päässyt otsikoihin muun muassa BigDog-robotillaan.