Kitarassa vain yksi kieli – näin upeasti mies soittaa ja räppää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brushy One String esiintyjänimellään letkeää musiikkia soittava jamaikalainen mies on artisti, joka jää helpoti mieleen. Hän ei tarvitse ympärilleen sinfoniaorkesteria eikä lavallista äänentoistolaitteita. Tämä muusikko soittaa kitaraa yhdellä kielellä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Normaalisti kitarassa on kuusi kieltä, joita soitetaan sekä sävelinä että sointuina. Brushy One String soittaa kuitenkin pelkkiä säveliä, mutta hetken aikaa hänen musiikkiaan kuunneltua eivät kappaleet kuulosta olleenkaan yksinkertaisilta. Päin vastoin, mies on ilmielävä virtuoosi.

YouTubeen on nyt julkaistu video, jossa kitaristi soittaa kappaleen Chicken in The Corn. Kyseessä on biisi RiseUp Movie -elokuvan soundtrackilta. Artisti räppää, laulaa ja soittaa bluesin tyylisiä soundeja. Videota on katsottu reilussa kuukaudessa yli miljoona kertaa. Hän on myös julkaissut videopalveluun useita muita kappaleita, jotka ovat lyhyessä ajassa saavuttaneet suuren suosion.