Maailman ensimmäinen 720 Ollie videolle – huikea ilmalento!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australialainen 38-vuotias ammattilaisrullalautailija Jake Brown näytti Yhdysvalloissa hiljattain järjestetyssä X Games -urheilutapahtumassa katsojille ja muille kilpailijoille mallia miten Big Airin rampissa tehdään näyttävän harvinainen hyppytemppu.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ollie-termi on tullut suomalaisille tutuksi teinipoppari Robinin laulamana, mutta maailmalla ja rullalautailijoiden keskuudessa se tarkoittaa temppua, jossa lautailija hyppää ilmaan ilman, että koskee käsillään lautaan. Jake Brown hyppäsi äskettäin X Gamesin Skate Big Air -rampista ensimmäisenä maailmassa 720 asteen Ollien.

Kyseessä oli kaksi täyttä pyörähdystä käsittävä Ollie. Mies yritti samaa temppua jo vuoden 2007 Big Airissa, mutta tällöin hyppy meni loppumetreillä pieleen ja hän putosi 15 metriä maahan ja menetti tajuntansa.