Nainen menetti työpaikan – syynä ujo pissa

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Jokainen ihminen on joskus kuullut termin ujo pissa. Monet ovat myös kärsineet tosielämän tilanteessa, jolloin he eivät ole mitenkään pystyneet virtsaamaan esimerkiksi julkisessa wc-tilassa muiden läsnäollessa.

Nyt eräs iowalainen nainen menetti työtarjouksen harmillisen tilansa vuoksi. Jennifer Connerille tarjottiin Iowan Methodist Medical Center -sairaalasta töitä viime vuoden kesäkuussa. Hänen tuli ennen paikan saamista suorittaa huumetesti.

Tämä ei kuitenkaan ollut Connerille helppo tehtävä. Hänellä oltiin oikeusasiakirjojen mukaan diagnosoitu ujon rakon syndrooma, joka tarkoitti sitä, että hänen oli hyvin vaikea ulostaa julkisissa wc-tiloissa. Naisen tilaa ei otettu testitilanteessa huomioon, minkä vuoksi hän ei pystynyt suorittamaan sitä loppuun.

Conner ehdotti veripohjaista huumetestiä ja katetrin käyttöä virtsanäytteen saamiseksi. Tarjouksiin ei tartuttu, ja seurauksena hän menetti työpaikan. Nainen haastoi sairaalan oikeuteen oikeuksiensa loukkaamisesta, uutisoi Des Moines Register -sivusto.