Jotain rajaa mainoksiin: Tämä mauttomuus sentään kiellettiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huyndai on tuonut Euroopan markkinoille uuden mainoksen, joka kuitenkin kiellettiin pian sen ensiesityksen jälkeen. Mainoksessa näytetään itsemurha-aikeissa olevan miehen yritys kuolla pakokaasumyrkytykseen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Videossa nähdään autotalliinsa autonsa kanssa sulkeutuva mies, joka on teipannut auton pakoputkeen letkun. Letkun toinen pää on kiinnitetty auton ikkunaan ja mies istuu autossa sisällä odottaen hidasta kuolemaansa. Alkuperäisen mainosidean piti toteuttaa mustaa huumoria.

Myöhemmin mies kuitenkin hoipertelee tallista ulos. Itsemurhayritys meni pieleen auton vähäisen päästömäärän takia. Video vedettiin pian valitusten takia pois niin televisiosta kuin internetistäkin, mutta kuten kaikki muukin – jäi mainos silti internetin käyttäjien katsottavaksi ikuisiksi ajoiksi.