Järkyttävä video: Boeing 747 -lentokoneen maahansyöksy tallentui sattumalta

Ohhoh! · Stara.fi

Lento-onnettomuuksien tutkinnassa on yleensä ongelmana selvittää mitä on tapahtunut, eli miten ja miksi kone on pudonnut maahan. Aniharvoin tällaisissa tilanteissa tapauksesta on tallentunut todistusaineistoa kuviin tai videoille. Tällä kertaa näin on kuitenkin tapahtunut.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Afganistanissa tapahtui toissapäivänä vakava lento-onnettomuus, jossa National Airlines -yhtiön Boeing 747-400 -rahtikone syöksyi maahan pian lähtönsä jälkeen. Turmassa menehtyi seitsemän ihmistä. Koko tilanne tallentui aivan lähistöllä ajaneen auton kojelautakameraan, joten nyt tilanteesta on todistusaineistoa.

Videon perusteella näyttää siltä, että lentokone sakkasi nousussa, eli sen ilmanopeus ei ollut riittävä pitämään koneen ilmassa. Kohtauskulman jyrkkyyden ja nopeuden vähäisyyden syytä ei ole vielä tiedossa, mutta video auttanee tutkijoita huomattavasti asian selvittämisessä. Talibanit ovat ilmoittaneet pudottaneensa lentokoneen, mutta toistaiseksi väitteitä ei ole vahvistettu.