Uskomaton näky videolle: Järvi syöksee jääkristalleja rannalle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kulunut talvi on ollut ympäri maailmaa hivenen poikkeuksellinen sen pitkän keston vuoksi. Yhdysvalloista on nyt julkaistu hämmentävä video, jossa näytetään miten Minnesotassa sijaitseva järvi sylkee solkenaan jääkiteitä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nadalie Thomas oli ollut kävelemässä lapsineen Minnesotan Medicine Laken rannalla, kun he olivat huomanneet järven pinnalla suuret jääkasat, jotka pirstoituivat ja syöksivät kristallimaista jääkidettä kuin lasinsirpaleita. Nadalie kuvaili ääntä KARE 11 -televisiokanavalle korvia särkeväksi.

Paikallinen meteorologi oli niin vaikuttunut Nadalien videosta, että näytti sen myös säätiedotuksensa yhteydessä. Ilmiö johtui siitä, että loput hauraasta jäästä oli alkanut kristallisoitua auringon ja lämmön vaikutuksesta.