Kodin kaukosäätimet romukoppaan – tämä hoitaa kaikki toiminnot

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teknologia on kulkenut viimeisen 50 vuoden aikana suuria askeleita. Nyt on kehitetty Smarter Objects -niminen järjestelmä, jonka avulla kaikkia kodin laitteita pystyttäisiin kontrolloimaan yhden tabletin, esimerkiksi iPadin, avulla. Tabletti toimii kaikkien kodin laitteiden säätökeskuksena.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kodin laitteissa olisi toki omat yksinkertaiset säätönappulansa, mutta iPad toimii varsinaisena kontrollointikeskuksena, jonka avulla säädetään laitteen yksityiskohtaisempia toimintoja. Keksintö esiteltiin viikonloppuna Pariisin CHI 2013 Human Factors in Computing -konferenssissa.

Tabletti näyttää ruudullaan laitteen käyttöliittymän, jonka avulla voi esimerkiksi radiota ohjaillessa vaihtaa kanavia, säätää äänenvoimakkuutta, ohjata ääntä eri kaiuttimiin ja tehdä soittolistoja. Asiasta uutisoineen Engadgetin mukaan samaa tekniikkaa on suunniteltu muun muassa kodin valaistuksen tai ovien lukituksen säätämiseen.