Hämmentävä näky Hong Kongin satamassa – turistit hieraisivat silmiään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Keltainen 16,5 metriä korkea kumiankka uiskenteli eilen Hong Kongin satamaan ihmisten pällisteltäväksi. Samainen ankka on käynyt ennen Kiinaa muun muassa Osakassa, Sydneyssa, Sao Paolossa ja Amsterdamissa, ja seuraavaksi se seilaa Yhdysvaltoihin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jättikokoinen kumiankka on hollantilaisen taiteilija Florentijn Hofmanin käsialaa, ja se on lähetetty seilaamaan merille rauhan ja harmonian nimissä. Kumiankka lähetettiin matkalleen jo vuonna 2007. Hong Kongissa se viihtyy 9. kesäkuuta saakka, CNN paljastaa.

Seuraavaksi kumiankan on määrä rantautua Yhdysvaltoihin, tosin sen tarkempi määränpää on pidetty vielä salaisuutena. Myös Tampereella Tammerfesteillä nähtiin muutama vuosi sitten sitten Ankkaralli, jossa 4.000 keltaista kumiankkaa päästettiin vapaaksi Tammerkoskeen. Silloin tosin kilpailun merkeissä.