Lentopahoinvointi jäi päälle – naista huimannut jo 8 vuotta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lentomatkoilla matkustajalle voi joskus iskeä niin sanottu lentopelko. Tuolloin kyseinen henkilö saattaa esimerkiksi olla kauhuissaan koneen laskujen ja nousujen aikana. Nyt eräs brittiläinen perheenäiti on kärsinyt toisenlaisesta lentovaivasta.

46-vuotias Catharine Bell sai taannoin ikävän vaivan Turkin lomalennolta ja jäi pysyvästi pahoinvoivaksi koneen laskeuduttua maahan. Hänellä todettiin harvinainen Mal de Debarquement -syndrooma, joka aiheuttaa jatkuvaa huimauksen tunnetta ja huonovointisuutta.

Neurologinen häiriö on diagnosoitu parantumattomaksi. Se häiritsee monin eri tavoin naisen elämää. Bell ei esimerkiksi pysty nukkumaan sen takia normaalisti, sillä huimaus helpottaa vain liikkuessa.

– Kävelytän koiraa viisi kertaa päivässä, ja minun on vaikea nukkua, kertoi Catherine Bell Daily Mirror -lehdelle.