Mies kerännyt sinappia 26 vuotta – kokoelman arvo jopa 100 000 euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

TLC-televisiokanavan My Crazy Obsession -televisiosarjassa näytetään omituisten pakkomielteiden kanssa elävien henkilöiden arkea. Kerroimme eilen miehestä, joka on kerännyt kymmenien vuosien ajan ketsuppia. Nyt esitellään Barry, jonka kotoa löytyy 5.500 sinappipurkkia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Barryn pakkomielteinen sinapin kerääminen alkoi siitä, että hän nousi keskellä yötä lähikauppaan ostoksille, ja päättikin hankkia sieltä kasan sinappia kotiinsa. Barryn pakkomielteinen sinappihimo on lähtenyt liikkeelle pään sisäisen äänen käskemänä.

– Ja äänillehän ei väitetä vastaan, Barry näpäyttää, mutta myöntää myöhemmin, että harrastus on ottanut hänestä yliotteen.

Mies myöntää keräävänsä sinappia vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä, ja se on oikeastaan kaikki mitä mies sanoo tekevänsä. Hän on kerännyt sinappia 26 vuotta, ja omistaa tätä nykyä maailman suurimman yksityisen sinappikokoelman. Hänen kotinsa hyllyillä notkuu sinappeja 50 eri Yhdysvaltojen osavaltiosta ja 80 eri maasta liki 96.000 euron arvosta.

Mies käsittelee spesiaalisinappejaan vain hansikkaat kädessä, sillä jokainen purkki on hänelle hyvin arvokas. Hänen vaimonsa on sinnikkäästi seurannut sinappiharrastusta vierestä käsin, mutta myöntää pitävänsä miestään totaalisen hulluna, ja ajattelee joskus homman menevän yli.