Härski nettivideo johti 33 lukiolaisen erottamiseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain, kuinka 15 australialaista kaivostyöläistä sai potkut nettiin julkaistun Harlem Shake -videonsa takia. Nyt saman kohtalon ovat kokeneet nettivideolla takapuoliaan heiluttaneet lukiolaiset.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kalifornian San Diegon Scripps Ranch High Schoolin oppilaat kuvasivat koulun kuvauslaitteilla videon, jossa tyttöoppilaat näyttävät mallia kuinka ”twerkingia”, eli härskisti takapuolta heiluttavaa tanssiliikettä tehdään. Videon tuotantoon osallistui kaiken kaikkiaan 33 oppilasta, ja heistä jokainen on erottu koulusta vähintäänkin viiden koulupäivän ajaksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Asiasta uutisoineen Gawkerin mukaan lukion vanhempia opiskelijoita on uhkailtu mahdollisilla porttikielloilla osallistua koulun tanssiaisiin tai jopa valmistumisen eväämisellä. Oppilaat ovat osoittaneet tyytymättömyytensä tilanteeseen muun muassa perustamalla ”The Twerk Teamin” vapautusliikkeen.