Pähkähullut BASE-hyppääjät videolle – ei heikkohermoisille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomestakin löytyy muutamia hurjapäitä, jotka ovat tehneet tai tekevät yhä edelleen BASE-hyppyjä sekä Suomessa että ulkomailla. Maailmalla nähdään kuitenkin vieläkin vaarallisempia tempauksia. Nyt sellaisia nähdään hurjalla videokoosteella.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Fred Fugen ja JP Teffaud näyttävät videollaan mallia, miten monella eri tyyliillä voi hypätä reilusta 400 metristä vapaaseen pudotukseen. Videolla nähdään BASE-hyppyjä upeista kuvakulmista. Kuala Lumpurin Menarassa järjestettiin viime syksynä kansainvälinen base-hyppytapahtuma, johon osallistui 91 hyppääjää 17 eri maasta.

Tapahtumassa hypätään kolmen päivän aikana 2.200 basehyppyä 421 metrin korkeudesta. Videolla hyppäävät Fred Fugen ja JP Teffaud kuuluvat SoulFlyers-nimiseen hurjapäiden tiimiin. Ryhmä on julkaissut internetiin useita hyppy-, laskuvarjo-, liitopuku- ja muita ilmalentovideoita, joista välittyy uskomattoman adrenaliinivirtauksen lisäksi leppoisan hauska tekemisen meininki.