R.I.P. Hotmail – yksi internetin aikakausista päättyy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin verrattain lyhyen historian suurimpia menestystarinoita ja suosituimpia palveluja on ollut Hotmail-sähköposti, joka oli vielä jokunen vuosi sitten alalla varsinainen standardi. Nyt Microsoft on kuitenkin lopettanut satojen miljoonien asiakkaiden käyttämän palvelun.

Microsoft on vahvistanut siirtäneensä noin 400 miljoonaa Hotmail-sähköpostitiliään Outlook-palveluun. Siitä huolimatta Hotmail-osoitteet ohjautuvat kuitenkin ainakin vielä toistaiseksi uuteen palveluun automaattisesti.

Kuva: Microsoft Messenger
Kuva: Microsoft Messenger

Viime vuosina Hotmail on menettänyt jalansijaansa sähköpostimarkkinoilla erityisesti arkkiviholliselleen Googlelle, jonka Gmail-palvelusta on muodostunut alan uusi standardi. Microsoftin uusittu Outlook onkin lainannut tyyliään kovimmalta kilpailijaltaan.

Microsoftin käyttäjät ovat menettäneet hittipalveluja viime aikoina enemmänkin, sillä tammikuussa se lopetti myös Messenger-palvelunsa, joka oli niin ikään 90-luvun lopulla yksi internetin suosituimpia palveluja.