R.I.P. Microsoft Messenger – Microsoft lopetti hittipalvelunsa

Digi · Stara.fi

Internetin aikakaudella on ehditty nähdä lukuisten palvelujen tulevan ja menevän, ja monet aikoinaan supersuositutkin palvelut ovat jo kadonneet kartalta. Seuraavaksi kuopataan legendaarinen Microsof Messenger, jonka käyttäminen päättyy 15. maaliskuuta.

Kuva: Microsoft Messenger
Kuva: Microsoft Messenger

Microsoft Messenger mullisti 90-luvun lopulla viestiliikenteen, kun ihmiset ryhtyivät keskustelemaan verkossa reaaliaikaisesti merkittävästi aikaisempaa helpommin. Niin sanotusta ”mesetyksestä” tuli valtavan suosittua, ja valtaosa erityisesti nuorista oli palvelun aktiivisia käyttäjiä. Pian mesettäminen on kuitenkin ohi, kun Microsoft lopettaa palvelunsa ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan Skype-palveluun.

Vuonna 1999 lanseerattu Messenger-palvelu lanseerattiin myöhemmin myös matkapuhelimiin, joissa se osaltaan vähensi tekstiviestien suosiota. Viime vuosikymmenen puolivälissä kännyköissä viestiohjelmaa käytettiin erityisesti Agile Messenger -sovelluksella, ja Nokia julkaisi oman Messenger-sovelluksensa Symbian-matkapuhelimiin vasta vuonna 2007.