Hurjapäät tempaisivat Norjassa – huimat hypyt vuorelta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

BASE-hypyt ovat joidenkin hurjapäisten adrenaliiniriippuvaisten lempipuuhaa. Hyppyjä tehdään televisiotorneista, pilvenpiirtäjistä, silloilta tai vaikkapa vuorelta, kuten Fred Fugen ja Vince Reffet nyt näyttävät Norjassa kuvatulla videollaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Miehet hyppäävät kilometrin korkeudesta kohti tuntematonta. Videolla nähdään uskomattomia hyppytemppuja ja -liikkeitä. Olemme uutisoineet ennenkin harvinaisen näyttävistä BASE-hyppyjen videokoosteista, jossa on käytetty GoPro-minikameroita. Tälläkin kerralla nähdään hyppyjä todella upeista kuvakulmista.

BASE-hyppääminen kuuluu maailman vaarallisimpien lajien joukkoon, ja sen harrastaminen voi päättyä joko loukkaantumiseen tai pahimmassa tapauksessa kuolemaan. Videolla hyppäävät Fred Fugen ja Vince Reffet kuuluvat SoulFlyers-nimiseen hurjapäähyppääjien tiimiin. Ryhmä on julkaissut internetissä useita hyppy-, laskuvarjo-, liitopuku- ja muita ilmalentovideoita, joista välittyy uskomattoman adrenaliinivirtauksen lisäksi leppoisan hauska tekemisen meininki.