Karmaiseva paljastus: Näin ihmiset söivät toisia ihmisiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Virginian Jamestownin siirtolaisten tiedetään turvautuneen kannibalismiin selviytyäkseen vuoden 1609 poikkeuksellisen kylmästä talvesta. Arkeologit ovat nyt kaivaneet esiin 14-vuotiaan englantilaisen tytön jäänteet, jotka osoittavat neitokaisen päätyneen nälkäisten yhteisönsä jäsenten lautaselle.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tyttö on nimitetty Janeksi, ja hänet löydettiin samasta paikasta niin ikään syötäväksi päätyneiden kissojen, koirien ja hevosten jäänteiden kanssa. Reutersin mukaan kyseisenä aikana kärsittiin järisyttävästä nälänhädästä, ja Jane on kaiketi syöty hänen ensin kuoltuaan luonnollisista syistä. Tutkijat epäilevät, että Janella ei ollut jäljellä omaisia, ja hänet hyödynnettiin ravinnoksi, koska kukaan ei ollut hautaamassa häntä.

Janen luut analysoitiin, ja kävi myös ilmi, että hän on kotoisin vauraasta kodista, jossa on nautittu perienglantilaista lihapitoista ravintoa. Häntä on muun muassa veikkailtu herrasväen tyttäreksi tai palvelijattareksi. Ihmisiä on syöty länsimaisessa kulttuurissa kuitenkin vain äärimmäisen nälänhädän edessä.