Justin Bieberin hitti olikin varastettu? Haastettiin oikeuteen plagioinnista

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kanadalainen supertähti Justin Bieber muistetaan monista hittikappaleistaan, joihin kuuluu esimerkiksi vuonna 2010 julkaistu Somebody to Love. Musiikkikappaleella esiintyy myös tähden mentori Usher.

Nyt De Rico -niminen artisti väittää, että Bieber ja Usher olisivat plagioineet kyseisen kappaleen häneltä. De Rico, eli Devin Copeland, on haastanut miehet oikeuteen 10 miljoonasta dollarista, eli lähes 8 miljoonasta eurosta, koska uskoo heidän hyödyntäneen omaa sävellystään hittikappaleen teossa.

Mies kertoo näyttäneensä Usherille samannimisen laulun aiemmin. De Rico väittää, että hänen vuonna 2008 julkaistu My Story II -albumi sisältää kyseisen kappaleen. Mukana haastamassa on myös muusikon kirjoittajaystävä Mareio Overton, joka osallistui kappaleen tekoon ja kuuli ensimmäisenä Bieberin version radiosta.

Miehet haastavat supertähdet tekijänoikeudellisista rikkomuksista. The Voice -ohjelmaa kuvaava Usher ja Dubaissa keikkaileva Bieber eivät ole kommentoineet kumpikaan julkisuudessa heitä vastaan esitettyihin syytteisiin, uutisoi E! Online -sivusto.

Justin Bieber herätti vastikään suuttumusta käytöksellään. 19-vuotiaan Justinin oli taannoin määrä esiintyä Kööpenhaminassa kosmetiikkajätti Elizabeth Ardenin kuvauksissa, kun poppari osoitti mieltään ja saapui tilanteeseen huimaavat kuusi tuntia myöhässä. Saavuttuaan paikalle laulaja kieltäytyi käyttämästä hänelle annettua asua, joka oli suunniteltu kuvaussessiota varten. Asuun kuului muun muassa pikkolon hattu.