Mies tulosti toimivan käsiaseen 3D-tulostimella – näin sillä ammuttiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kolmiulotteinen tulostaminen on jo pitkään ollut monelle arkipäivää, vaikka se saattaa monen maallikon korvaan kuulostaakin lähinnä sci-fi -elokuviin kuuluvalta touhulta. 3D-tulostiminen avulla luodaan virtuaalisia malleja fyysisiksi esineiksi erilaisista materiaaleista, ja tulostimia voi ostaa nykyään suhteellisen edullisesti.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Forbes-sivuston edustaja Andy Greenberg on suorittanut 3D-tulostimella printatun aseen testiammunnan. Mies kutsuu asettaan nimellä The Liberator ja sillä pystyy ampumaan yhden luodin kerrallaan. Greenberg näyttää taidonnäytteensä YouTubeen julkaistulla videolla.

Kolmiulotteisella printterillä luotu ase soveltuu testin mukaan ampumakäyttöön, vaikkakin sen toimivuus ei testiryhmän mukaan ole sataprosenttisen varmaa. Ase on Forbesin mukaan koottu viidestätoista 3D-tulostimella tehdystä muoviosasta ja yhdestä metallinaulasta. Yhdysvaltalaiset virkamiehet suunnittelevat Daily Mailin mukaan lakialoitetta printtiaseiden kieltämiseksi.