Olisitko uskonut? Tämä iljetys on maailman täydellisin olento

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Torakoita on lähes jokaisessa maailman kolkassa ja jokseenkin kaikki ihmiset inhoavat niitä. Kun ryhdytään etsimään planeetan parasta eläintä, ei torakkaa voi ohittaa hyvällä tahdollakaan – sen sitkeys ja kestävyys on nimittäin vertaansa vailla.

Yli 300 miljoonaa vuotta lähes muuttumattomana pysynyt laji on nähnyt niin jääkaudet kuin asteroidihyökkäykset ilman, että nämä kiiltäväsiipiset vipeltäjät olisivat kuolleet sukupuuttoon. On sanottu, että torakat selviävät jopa ydinpommista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

ABC-televisiokanava esittää viikoittain puolen tunnin pituisen jakson maailman nälkäisimmistä pedoista. Hungry Beast -niminen televisiosarja ylistää nyt torakoita maasta taivaaseen, sillä harva eläin pystyy elämään ilman ruokaa yli kolme kuukautta, saati ilman päätä peräti 40 tuntia. Muun muassa nämä tiedot tulevat ilmi televisiokanavan julkaisemassa torakkatrailerissa.

Scientific American -lehden julkaiseman artikkelin mukaan maailmassa käytetään vuosittain 540 miljoonaa dollaria, eli 414 miljoonaa euroa torakkayhdyskuntien tuhoamiseen. Yleensä torakat kuitenkin kestävät niitä vastaan käytettyjä torjunta-aineita hyvin, ja myrkyistä saattaa olla huomattavasti enemmän haittaa ihmisille.

Toisin sanoen torakkataistelu on turhaa. Torakoita on aina ollut ja tulee aina olemaan. Ihmisten on hyväksyttävä nämä inhottavat pikkueläimet osaksi elämää. Maailmassa on 428 eri torakkalajia, ja ne seuraavat meitä kaikkialle – jopa avaruuteen.