City-karhun kaulaan kiinnitettiin kamera – tässä näyttävä tulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun ihmisasutus leviää syvemmälle luontoon, tulevat myös villieläimet osaksi yhteisöjen jokapäiväistä elämää. Suomessakin on nähty kotipihoilla nuuskivia susia ja karhuja, ja joskus kaupungin vilskeeseen saattaa eksyä hirvi- ja peuraeläimiä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Alaskassa karhu on tuttu näky, ja nyt paikallinen metsästys- ja kalastusseura on asentanut city-karhujen kauloihin kameralla varustettuja pantoja, jotta ihmiset pääsevät kurkistelemaan ihmisten lähellä elävien nallukoiden touhuja.

Vaikka kotipihalla käyskentelevä kontio ei kuulostakaan monen korvaan kovin kiehtovalta, näyttää karhukameroiden kuvaama materiaali karun totuuden siitä, että eläimet ovat sopeutuneet hyvin elämään luonnon ja asuinalueiden välimaastossa. Talojen vierustoilla kulkevat karhut löytävät paljon herkkuja muun muassa jätteiden seasta, ja piharoskikset saavatkin usein kyytiä nälkäisiltä mesikämmeniltä.