Kannattaako nettideittailu todella? Ota nämä riskit huomioon

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhä useampi nuorista sinkuista laittaa profiilinsa internetin deittipalstalle. Treffailua hoidetaan verkosta käsin ja sen avulla pyritään tapaamaan mahdollisimman paljon potentiaalisia kumppaniehdokkaita ilman, että tarvitsisi juosta iltaisin ravintoloiden ihmistarjontaa katsastamassa.

Femail First listasi nettideittailun plussat ja miinukset, sillä vaikka verkossa tapahtuva treffailu on helppoa puuhaa, piilee siinä myös usein erilaisia riskejä. Nettideittailun etuna voidaankin pitää ajan säästämistä ja sitä, että verkossa voi tavata lyhyen aikavälin sisällä paljon uusia ihmisiä.

Kun henkilön kanssa juttelee etukäteen internetissä joko kirjoittaen tai webbikameran välityksellä, saa hänestä jo etukäteen hieman käsitystä ennen kuin tarvitsee rynnätä kasvotusten kahville. Internetissä tapahtuvassa treffailussa ei myöskään tarvitse paljastaa kerralla itsestään kaikkia tietoja treffikumppanille. Tämä valitettavasti tarkoittaa samalla sitä, että internetissä on huomattavasti helpompi valehdella.

Usein myös laadukkaammat deittisivustot ovat maksullisia, ja joskus ne vaativat jopa kuukausien sitoutumisen. Osa nettideittailijoista on myös liian arkoja julkiseen tapaamiseen tai paljastuvat pahimmassa tapauksessa täysin erilaiseksi ihmiseksi kuin antoi alun perin olettaa.