Extreme-sorsat videolle: Uhmasivat painovoimaa hyppimällä muurilta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki muistavat tarinan rumasta ankanpoikasesta, jota kiusattiin omituisen ulkonäkönsä takia. Lopulta tarina päättyi siihen, että ankanpoikanen osoittautuikin joutseneksi ja ihastutti ulkonäöllään kaikki.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ankan- ja sorsanpoikaset ovat aidosti hellyttäviä olentoja, ja kohta niitä nähdään Suomessakin emojensa perässä vaappumassa ja piipittämässä. YouTubeen on julkaistu piristävä video siitä, kuinka pienet extreme-henkiset räpyläjalat yrittävät päästä emonsa perään kadun vieressä olevalta muurilta.

Paikalle saapuu ihmisiä tutkailemaan tilannetta ja houkuttelemaan pikkuisia vaappujia turvallisempaa reittiä pitkin, sillä muuri on pienille linnuille suhteellisen korkea. Yhtäkkiä yksi poikasista uskaltautuu hyppäämään muurilta alas ja hetken kuluttua muut pörröpallerot seuraavat perässä. Suloinen video osoittaa pikkuisten sorsaeläinten kohtaavan päivittäin hurjia ja rohkeutta vaativia esteitä.