Tämä erikoinen asuntovaunu liikkui maanteillä vuonna 1974

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuten laulussakin lauletaan, on karavaanari kaikkien kaveri. Nykyisin pyörien päällä kulkevat asuntovaunut ja -autot ovat varsinaisia luksusvälineitä, joissa voi asustella vaikka ympäri vuoden siellä – minne vaununsa vain jaksaa kuljettaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

YouTubessa on julkaistu mielenkiintoinen video siitä, miten Volkswagen Beetle, eli kansan suussa paremmin taipuva kuplavolkkari, toimii asuntovaunun vetojuhtana. Piristävän keltainen kulkupelikaksikko kiinnitetään toisiinsa näppärästi kuplavolkkarin katolla olevasta kiinnikkeestä, joka mahdollistaa edessä olevan auton 360 asteen pyörimisen.

Videon julkaissut RVtravel epäilee, että kyseessä olisi vain Volkswagenin kehittelemä prototyyppi, eikä kyseisiä kuplavolkkarin vetämiä asuntovaunuja olisi nähty koskaan oikeassa liikenteessä. Moni kuitenkin tahtoisi nostalgisen näköisen volkkarivaunun vaikkapa kesän rientoihin mukaan.