Gordon Ramsay löysi maailman surkeimman ravintolan? Ohjelma päättyi katastrofiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu televisiokokki Gordon Ramsay tunnetaan lukuisista televisiosarjoistaan, ruokakirjoistaan ja laajasta yritysimperiumista. Brittikokin tunnetuimpiin ruokaohjelmiin lukeutuvat muun muuassa Kurjat kuppilat, Kauhukeittiö ja Masterchef USA.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kurjat kuppilat -ohjelman eräästä jaksosta on nyt syntynyt varsinainen skandaali, jossa ravintolan maine on murskattu omistajien ryhdyttyä puolustamaan itseään kritiikiltä sosiaalisessa mediassa. Ohjelmassa paljastui, että ravintola valehteli asiakkailleen ruoan alkuperästä ja varasti tarjoilijoiden tipit. Ravintola väitti pakasteruokia tuoreiksi ja myi kaupasta ostettuja jälkiruokia itse tehtyinä.

Lopulta Gordon Ramsay päätti ensimmäistä kertaa urallaan jättää ohjelman kesken, sillä hän ei voinut enää auttaa tilannetta. Ravintolan omistajapari haukkui lopulta kriittiset kommentoijat sosiaalisessa mediassa ja kertoi vieneensä kommentit poliisitutkintaan. Facebook-kommentit kuitenkin vain pahenivat vastausten myötä ja lopulta tilanne oli lähtenyt täysin käsistä Facebookin lisäksi myös Redditissä ja arvostelusivusto Yelpissä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ravintolan saamaan kritiikkiin vastaamisen osalta tapaus on tuonut monien mieleen suomalaisen ravintola Lehtovaaran. Vuonna 2005 helsinkiläinen ravintola vaati 80.000 euron korvauksia mieheltä, joka julkaisi verkossa kriittisen ravintola-arvostelun.

Gordon Ramsay on itsekin ollut viime aikoina rajujen syytösten kohteena. PETA julkisti äskettäin videomateriaalia tehtaalta, joka toimittaa hanhenmaksaa Gordon Ramsayn New Yorkissa sijaitsevaan ravintolaan. Videolla tuhansille hanhille syötetään väkisin suuria määriä viljaa teräksisten putkien kautta. Pakkoruokkiminen aiheuttaa eläimille ruokatorven ja maksan repeämiä, lämpörasitusta ja keuhkokuumetta.

Gordon Ramsay meni naimisiin vuonna 1996 kirjailija Cayetana “Tana” Elizabeth Hutchesonin kanssa. Pariskunnalla on neljä lasta, Megan Jane, Jack Scott, Holly Anna ja Matilda Elizabeth. Julkkiskokki on joutunut useaan otteeseen tekemisiin poliisien kanssa muun muuassa rattijuopumuksen takia. Muutama vuosi sitten televisiokokki päätti silottaa ryppyjään Botox-ruiskeilla ystävänsä Simon Cowellin ehdotuksesta.