Hankkiudu exästä eroon myös netissä: ”Poista yhteiskuvat heti”

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tyttö ja poika rakastuvat, ryhtyvät seurustelemaan ja vannovat ikuista yhdessäoloa. Pian kuitenkin suhde lässähtää, ja toiset jäävät kitkuttelemaan huonossa parisuhteessa vain siksi, etteivät uskalla kohdata eroamisesta aiheutuvia asioita.

Osa kuitenkin nostaa rohkeasti kytkintä ja pyyhkii entisen elämän mielestään, jotta voisi kohdata tulevaisuuden uudet tuulet avoimin mielin. Kun on päässyt entisestä kumppanista yli, on helpompi nauttia sinkkupäivistä tai mahdollisesti jo nurkan takana odottavasta rakkaudesta.

Jotta entinen sussu ei jäisi kummittelemaan, on hänet hyvä poistaa elämästään myös internetin puolella. Mikäpä on sen ahdistavampaa kuin seurata entisen rakkauden statuspäivityksiä tai twiittauksia päivästä toiseen.

Yksi isoista internetiin liittyvistä askeleista on parisuhdetilanteen päivittäminen Facebookiin. Femail First suosittelee, että parisuhdestatusta ei tulisi muuttaa heti eron jälkeen, vaikka asia olisikin selvä kaikille osapuolille. Tällä peliliikkeellä lähinnä tukahdutetaan turhien ihmisten uteliaisuus ja kysymystulva siitä, mitä suhteelle on tapahtunut.

Entisestä puolisosta muistuttavat yhteiskuvat ja otokset on kuitenkin hyvä poistaa pikaisesti. Facebookin kautta käytävä sota on myös turhaa siinä mielessä, jos kumppanit ylpeilevät omilla saavutuksillaan lähinnä entistä kumppania ärsyttääkseen. Asioista pääsee nopeiten yli, kun pitää matalaa profiilia ja elää myös netissä normaalisti ja omaan tyyliinsä.

Varmasti kaikki maailman ihmiset, tai ainakin 99 prosenttia netin käyttäjistä, stalkkaa, eli vakoilee entisen kumppaninsa tekemisiä sosiaalisessa mediassa. Kyseinen toiminta on vain uuvuttavaa ja turhaa, joten kannattaa blokata entinen kumppani molempien hyvän nimissä, jotta vakoilemiseen ei nousisi edes kiusausta.