Tämä Batman-monsteriauto maanantaina Suomeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman tunnetuimpiin julkkisten autotapahtumiin lukeutuva Gumball 3000 starttaa tänään Kööpinhaminasta ja saapuu maanantaina Suomeen. Kilpailussa nähdään huima joukko superautoja, ja mukana on osallistujia lähes kaikista maailman kolkista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Saudi Arabiasta lähtee mahdollisesti mukaan myös Team Galag -nimisen ryhmän eeppisen näköinen The Galag Tumbler -auto, joka painaa 2,5 tonnia ja on kuin suoraan Batman-elokuvasta. Katuajoon soveltuva monsteriauto on maksanut tekijöilleen 1,23 miljoonaa euroa, Uproxx-sivusto uutisoi. Varmuus auton osallistumisesta saadaan tosin vasta, kun kilpailu alkaa.

Kuva: Team Galag
Kuva: Team Galag

Mukana ovat myös suomalaiset Duudsonit sekä Elastinen, Timo Pieni Huijaus ja Uniikki, jotka ajavat kisassa Rähinälle brändättyä Porsche Panamera –autoa. Kilpailu kulkee Kööpenhaminasta Tukholman, Helsingin, Pietarin, Tallinnan, Riian, Varsovan ja Wienin kautta Monacoon. Helsingin keskustassa Gumball 3000 näyttäytyy 20. toukokuuta. Kisassa on mukana muun muassa rocktähtiä, kuninkaallisia ja elokuvatähtiä.