Rekka hajosi tasoristeykseen – junan törmäys tallentui videolle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tasoristeysonnettomuudet tapahtuvat tilastojen mukaan yleensä kokeneelle kuskille tutussa paikassa ja hyvällä säällä. Tasoristeysonnettomuuksissa syntyy hyvin usein erittäin rumaa jälkeä, koska valtaisan massan omaavan junan tuhovoima on järisyttävän suuri.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Verkossa on julkaistu video, jossa nähdään mitä tapahtuu rekan ja junan yhteentörmäyksessä. Videon julkaisijan mukaan rekka oli jäänyt tasoristeykseen jumiin, ja syystäkin, sillä kyseinen radanylityspaikka on kokonaan kielletty suurilta ajoneuvoilta.

Rataa pitkin vaunuineen huimaa vauhtia puksuttava veturi soittaa rekalle torvea jo pitkän matkan päästä. Rekka ei kuitenkaan liiku eteen eikä taaksepäin, joten veturi rysäyttää päistikkaa ajoneuvoa päin. Rekka saa ilmaisen kyydin raiteita pitkin kulkevalta tavarajunalta, joka ei millään ehdi pysähtyä täydestä vauhdista ennen tasoristeystä.