Järkyttävää! Vauvajoogan rajut liikkeet tyrmistyttävät

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Joogaa pidetään rauhoittavana ja mieltä tyynnyttävänä lajina. Viime vuosina maailmalla on levinnyt myös uudenlainen vauvajooga, jonka liikkeet ovat varsin raflaavaa katsottavaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Venäläisen Lena Fokinan käsittelyssä vauvoja heilutellaan niiden käsistä ja jaloista kiinni pitäen. Pienokaisia heitellään muun muassa ympäri. Youtube-videon sisältö on niin hämmästyttävää seurattavaa, että monet katsojat uskovatkin vauvojen olevan tosiasiassa nukkeja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Useiden vanhempien kerrotaan kuitenkin matkustavan ympäri Eurooppaa Fokinan pitämiin seminaareihin. Naisen mukaan vauvojen kanssa joogaaminen tekee pienokaisille hyvää. Vauvajoogaa harrastettiin aiemmin vanhoissa afrikkalaisissa heimoissa, mutta lajin modernin muodon kehitti Fokinan mukaan hänen maanmiehensä tohtori Igor Charkovsky.