Mikä myötähäpeä! Kansallislaulu ”teurastettiin” suorassa jääkiekkolähetyksessä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Erilaisten urheiluotteluiden alussa nähtävät kansallislaulut ovat oma ohjelmanumeronsa, ja yleensä eturivin artistit pääsevät esittämään niitä pelien yhteydessä. Vuoden 2013 Memorial Cup sai kuitenkin erittäin nolon alun viime viikonloppuna kanadalaisen laulajan toimesta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Portland Winterhawks ja Halifax Mooseheads -nimiset joukkueet lähtivät viime viikonlopun pelijäälle suuressa myötähäpeässä, sillä ottelun aloittanut Yhdysvaltojen kansallislaulu meni kanadalaisen laulajan esittämänä niin sanotusti reisille. Ilman yleisöä laulaja ei olisi saanut koko kappaletta edes loppuun saakka.

Alexis Normand unohti nimittäin tähtilippumaan kansallislaulun sanat, ja tyytyi hyräilemään osan kappaleesta nolosti mumisemalla. Nainen pyysi myöhemmin Twitterissä anteeksi mokaansa, ja toivoi, että hänellä olisi ollut enemmän aikaa laulun harjoittelemiseen. Hermostuneisuuden johdosta unohtuneet sanat muistetaan varmasti iäti – ainakin yhdysvaltalaisten mielissä.