Rihanna raivostui kauppaketjulle – vaatii miljoonakorvauksia oikeudessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Popkaunotar Rihanna on ollut viime päivinä jälleen runsaasti otsikoissa ulkomusiikillisissa merkeissä. Tähti nimittäin erosi taannoin jälleen kerran on-off -poikaystävästään Chris Brownista. Laulajattaren kerrotaan ottavan parhaillaan sinkkuilusta kaiken irti.

Rihannalla on kuitenkin parhaillaan muutakin mietittävää kuin parisuhdekuviot. 25-vuotias laulajatar on nimittäin nostanut kanteen brittiläistä Topshop-valmisvaateketjua vastaan. Tähden mukaan ketju käyttää myymässään paidassa hänen kuvaansa ilman asianmukaista lupaa.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Erityisen kanteesta tekee WWD-verkkosivuston mukaan se, että toisin kuin Yhdysvalloissa, ei Iso-Britannian laki kiellä käyttämästä esimerkiksi julkkisten kuvia kaupallisissa tarkoituksissa, mikäli kuvalla ole erillistä tavaramerkkiä. Kiistaa aiheuttavan paidan kuva on ruutukaappaus Rihannan We Found Love -musiikkivideosta.

Daily Mirror -lehden mukaan korkeimman oikeuden asiakirjoista ilmenee, että Rihanna itse pitää paidan kuvaa rumana, eikä hän tai hänen edustajansa olisi ikinä hyväksyneet sen päätymistä paitaan. Aikaisemmin tähden huhuttiin vaativan Topshopilta viiden miljoonan dollarin korvauksia, mutta oikeuden asiakirjoista korvausvaatimuksen summaa ei ole erikseen vahvistettu.

Chris Brown erosi Rihannasta jälleen huhtikuussa. Pariskunta oli aiemmin onnellisesti yhdessä, kunnes räppäri pahoinpiteli tyttöystävänsä vuonna 2009. Suuri yleisö ei ole vieläkään antanut miehelle anteeksi tämän tekoa, vaan väkivaltaillan jäljet näkyvät hänen urassaan ja suosiossaan.