Tukholmaan rakenteilla KARVAINEN pilvenpiirtäjä – suomalaisille tuttu paikka

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naapurimaastamme Ruotsista kantautuu toisinaan mitä uskomattomimpia uutisia, mutta tämä lienee yksi mieleenpainuvimmista. Ruotsalaiset arkkitehdit ovat nimittäin suunnitelleet karvaisen pilvenpiirtäjän, jonka haituvien on määrä tuottaa energiaa heiluessaan tuulessa.

Kuva: Belatchew
Kuva: Belatchew

Tukholman ytimeen, suomalaisille tutun Södermalmin Medborgarplatsenin laitaan, rakennettava Strawscaper-pilvenpiirtäjä vuorataan pienillä kuiduilla, jotka tuottavat suuria määriä energiaa jo pienillä liikkeillä. Kyseessä on eko-designia edustava luomus, joka toimii hyödykkeen lisäksi myös turistinähtävyytenä.

Kuva: Belatchew
Kuva: Belatchew

Pilvenpiirtäjän on suunnitellut Belatchew Arkitekter -niminen arkkitehtitoimisto. Daily Mailin mukaan arkkitehdit ovat suunnitelleet kuidut rakennuksen ympärille siten, että se näyttäisi ikään kuin olevan elossa haituvien heiluessa. Karvojen näyttävyyttä voidaan korostaa LED-valoilla.